WYFF 4 News Room

WYFF_4_Renovation
WYFF_4_Renovation
WYFF_4_Renovation
WYFF_4_Renovation
WYFF_4_Renovation
WYFF_4_Renovation
WYFF_4_Renovation_DS-14
WYFF_4_Renovation_DS-17
WYFF_4_Renovation_DS-11
WYFF_4_Renovation_DS-9
WYFF_4_Renovation_DS-6
WYFF_4_Renovation_DS-19
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

After decades in the same building, WYFF asked McMillan Pazdan Smith to complete an extensive remodel to update their local newsroom in Greenville, SC. The 7,000 SF building is used for both office space and live broadcasts. MPS used virtual reality tools to provide the client with a realistic 3D experience of the space. The virtual environment was accurately modeled, allowing users to walk between aisles and around furniture to understand the spatial implications of the planned improvements.

In order to create a sense of greater volume within the confines of an existing building shell, outdated ceiling systems were removed to expose the concrete structure above, resulting in a more articulated “coffered” look. While the former office had no connectivity between departments, new transparent walls now offer exterior views to everyone in the building. These walls also allow for better communication between the news directors, anchors, and reporters to increase office flow and efficiency. The natural light as well as overhead rigging for attaching broadcast quality lighting, allows for multiple filming locations through the newsroom to facilitate live broadcasts. A custom-designed, signature piece of furniture serves as both the functional assignment desk for day-to-day news operations and as a focal point during on-air live updates from the news room.